COMPOSITIELES

Een mooi uitgangspunt voor componeren is “het verzamelen en in de tijd zetten van geluiden en klanken door middel van notatie teneinde een uitvoerder het verhaal van de componist duidelijk te maken, zodat deze het kan communiceren naar de luisteraar” (Rumondor). De lessen zullen bestaan uit compositie- en muziektheorie opdrachten, analyses van composities - o.a. de grote meesters - en uiteraard als belangrijkste het bespreken van je eigen werken.

Het doel van de lessen is je vaardigheden te laten verwerven om je muzikale verhaal te vertellen. Hiervoor gaan we ons verdiepen in o.a. harmonieleer, vormleer en solfège. Maar ook muziek-notatie: hoe schijf je je noten nu zo op dat anderen kunnen lezen wat jij bedoeld hebt. En instrumentatie: kennis van de (on)mogelijkheden van de gangbare muziekinstrumenten in de klassieke muziek. 

Om serieus een begin te maken met componeren is het noodzakelijk dat je al behoorlijk noten kan lezen en een instrument bespeelt. Je eigen instrument - dit kan ook zang zijn! - is de basis waarop je je werken bouwt. 

informatie & aanmelden: Kunstencentrum Het Klooster, Woerden

PIANOLES 

Met een ruime ervaring van een kwart eeuw lesgeven heb ik mij toegelegd op pianolessen voor volwassenen. Ook beginners en daar is iedere leeftijd geschikt voor. Techniek en kennis van de muziektheorie zijn belangrijk om verder te komen en zijn een onderdeel van de lessen. Componeren aan de piano behoort ook tot de mogelijkheden. Van klassiek tot hedendaags.  In overleg kan een zwaartepunt besproken worden. Neem voor meer informatie contact op.